OBILJEŽAVANJA

Ajkunić: Nikada ne zaboravimo ovaj značajan historijski datum

Nekoliko stotina građana, predstavnika boračkih organizacija i udruženja, učenika osnovnih i srednjih škola kao i predstavnika političkih stranaka okupilo se danas

Az.M.

15.4.2019

Bugojno. Az.M.

U Bugojnu je danas obilježena 27. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine

Nekoliko stotina građana, predstavnika boračkih organizacija i udruženja, učenika bugojanskih osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnika političkih stranaka, okupilo se ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja u gradu, gdje je položeno cvijeće i proučena Fatiha pred duše 349 šehida Bugojna, koji su svoje živote ugradili u slobodu naše zemlje.  

U ime Općine Bugojno, načelnik Hasan Ajkunić okupljenima je, čestitajući ovaj značajan datum iz bh. historije, govorio o značaju obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

- Nikada ne zaboravimo ovaj značajan historijski datum, koji je označio nastanak, a nakon toga i formiranje jake oružane sile, koja je odbranila našu zemlju od agresora. Prva okupljanja bila su u farmericama, patikama, trenerkama, bez naoružanja i uniformi. Bili su to golobradi mladići i djevojke, koji su se prvi put suočili s noćenjem pod vedrim nebom, sa kopanjem rovova, s prvim borbenim dejstvima. Danas s ponosom spominjemo herojski put naše armije. Drago mi je što su ovdje sa nama naši učenici i molim Boga da ih nikada ne zadesi sudbina, koja je zadesila naše generacije. Vjerujem u mudrost njih i njihovih roditelja, svih naših sinova i kćeri u zajedničkoj borbi za očuvanje naše slobode – poručio je načelnik Ajkunić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.