NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko je potezao pištolj u Gabeli

Avaz.ba

16.4.2019

U današnjem izdanju najtiražnijeg bh. lista istražujemo nove drame u fudbalskoj Premijer ligi BiH. Ko je kome psovao majku u poluvremenu utakmice GOŠK - Sloboda Tuzla u Gabeli, a ko je prijetio pištoljem. Saznajemo i šta je u izvještaju napisao delegat Ramiz Osmanović. 

Pratili smo prvi dan suđenja Atifu Dudakoviću, legendarnom komandantu Petog korpusa Armije Republike BiH i heroju odbrane Bosne i Hercegovine tokom agresije od 1992. do 1995. godine.

Ponosno i uzdignute glave, jer je istina na njegovoj strani, komandant „Sile nebeske“ ušetao je jučer u sudnicu Suda BiH, gdje je heroju koji je samo branio svoju zemlju i narod pročitana optužnica.

Stravična priča iz Velike Kladuše, gdje je majka maloljetnu kćerku podvodila bratu muža za kojeg se udala nakon razvoda od djevojčicinog oca, potresla je bh. javnost, a u današnjem izdanju donosimo detalje o tome kada je za djevojčicu počeo pakao, ko je prijavio slučaj policiji i šta kaže otac maloljetnice koji zbog ovog gnusnog događaja dolazi iz Njemačke.

Današnju „Minutu“ naš kolumnista Bakir Hadžiomerović posvetio je žrtvama zločina u Ahmićima i Trusini.

Saznajte kako su veterinari u Brčkom pokušali sakriti brucelozu te kako je obolio jedan vlasnik stada ovaca.

Edita Đapo, federalna ministrica okoliša i turizma, za „Avaz“ otkriva da se naziru pokušaji SDA da nastavi kontrolu nad FUP-om.

U cijeloj BiH danas je dan žalosti, a zemlja od petka tuguje za Merimom Balkić, Lejlom Sadiković, Alminom Ćorović i Minom Kadrić, uposlenicama Osnovne škole „Kovačići“ koje su tragično izgubile život u saobraćajnoj nesreći. U Sarajevu je jučer povodom preranog odlaska ovih divnih žena, koje su bile uzor svima, održana komemorativna sjednica.

S čitavim svijetom pratili smo sinoćnja dešavanja u Parizu, gdje je požar zahvatio najpoznatiju evropsku katedralu Notr-Dam.

Slavko Mršević, dječak s autizmom, nakon tri godine jučer se vratio u školsku klupu u Srednjoškolskom centru u Rudom. Svjedočili smo njegovoj i sreći njegovih drugara.

Edin Džeko, naš Dijamant, još jednom je pokazao da nije samo veliki igrač na fudbalskom terenu nego je i čovjek ogromnog srca koji se uključio u akciju pomoći teško bolesnom dječaku Maku Hasiću.

Bili smo na lokalitetima Veovače i Rupica kod Vareša,  gdje su Australci uložili 10 miliona maraka u geološka istraživanja, a naši reporteri otkrivaju šta krije to područje.

Provjerili smo kada će se na ulicama Sarajeva naći još sedam trolejbusa.

Optimistična predviđanja o broju turista za prvomajske praznike stižu iz Trebinja, gdje kažu da je većina smještajnih kapaciteta odavno rezervirana.

Istražili smo zbog čega brojne dionice regionalnih cesta u Tuzlanskom kantonu nemaju dokumentaciju.

Bili smo na mjestu stravične nesreće kod Laktaša u kojoj je izgorio vozač Opela.

Pratili smo nastavak suđenja Merziji Delalić, koja je ubila supruga Seada.

Donosimo lijepe vijesti iz Zenice, gdje je hrabri dječak Ajdin Žigonja, nakon dvije godine lavovske borbe s teškom bolešću, samostalno i bez ikakvih pomagala otišao u kino.

Amira Medunjanin ispričala je za „Avaz“ šta radi između rasprodatih koncerata u Zagrebu . „I Evropa je propjevala sevdah'', kazala je Medunjanin.

Na sportskim stranama donosimo, između ostalog, vijesti o najboljem bh. košarkašu Jusufu Nurkiću, koji se oporavlja u Portlandu.

Razgovarali smo i s Dinom Hamidovićem, rukometnim reprezentativcem BiH koji je u nedjeljnom meču BiH - Finska proglašen igračem utakmice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.