POSJETE Vrhovni poglavar Islamske zajednice u BiH

Reisu-l-ulema Kavazović se sastao s premijerom Katara

Bilo je riječi i o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i mogućoj realizaciji projekata koji bi bili u interesu svih njenih građana

Avaz.ba
16.04.2019 15:49

Katar: Reisu-l-ulema sa premijerom Katara

Foto: Hina

Treći dan zvanične posjete Kataru, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović, s delegacijom IZBiH, sastao se s Abdulahom bin Naserom bin Halifom el Tanijem (Abdullah bin Nasser bin Khalifa al Thani), premijerom Katara. 

Tokom sastanka reisu-l-ulema Kavazović je zahvalio premijeru na dosadašnjoj podršci Katara, kako Islamskoj zajednici tako i Bosni i Hercegovini, posebno na konstantnoj podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata.  

Na sastanku se razgovaralo i o saradnji institucija Katara sa srodnim organizacijama u Bosni i Hercegovini i učešću Katara u realizaciji projekata od interesa za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini.

Bilo je riječi i o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i mogućoj realizaciji projekata koji bi bili u interesu svih njenih građana. Premijer je u ime Katara izrazio spremnost na saradnju i podršku u svim oblastima koje su u interesu Bosne i Hercegovine i njenog naroda, dajući još jednom podršku cjelovitosti, suverenitetu i integritetu Bosne i Hercegovine kao buduće članice EU.

Prijemu kod premijera prisustvovala je ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kuvajtu Bisera Turković.

Komentari

NA VRH