AKCIJE

Šokantno: U Sarajevu postoji 70 ilegalnih deponija smeća

U subotu, 20. aprila, počinje do sada najveća akcija čišćenja Kantona Sarajevo u organizaciji Kantonalne vlade

Avaz.ba

18.4.2019

U subotu, 20. aprila, počinje do sada najveća akcija čišćenja Kantona Sarajevo u organizaciji Kantonalne vlade. Ovo je do sada najobuhvatnija akcija čišćenja koja je pokrenuta u posljednje dvije decenije.

Ministar komunalne privrede u KS Srđan Mandić na N1 je otkrio neke frapantne podatke.

- Prije dva mjeseca na jednoj od tematskih sjednica Vlade svaki ministar je imao zadatak da izađe s nekim prijedlogom. Bilo je puno dobrih i kreativnih ideja. Mi smo htjeli građanima Kantona Sarajevo pokazati koliko smo ozbiljni da neke stvari mijenjamo. 

Svi smo dolazili na tu ideju da, kada dođete u neki novi objekt, potrebno ga je prvo očistiti, pa smo rekli - hajdemo prvo očistiti grad i pokazati simbolički da ćemo neke stvari čistiti. Mogu reći da je šestorka spremna za čišćenje Sarajeva - kazao je ministar Mandić o velikoj akciji čišćenja glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Istakao je da je u pitanju interresorni projekt.

- Uključena su ministarstva unutrašnjih poslova, prostornog uređenja, obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede. Započet je proces lociranja određenih punktova. U Sarajevu ima 70 ilegalnih deponija smeća i one će biti u fokusu na početku akcije. Akcija traje dva mjeseca, počet će simbolično u subotu, na Dan planete zemlje - rekao je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.