HUMANOST

Za gladni narod Sirije otpremljeno 600 tona hrane

Pomoć prikupljana u medžlisima širom BiH, a „Emmaus“ je prevezao do skladišta u Gračanici, gdje se sortira i priprema za transport

Konvoj bi za nekoliko dana treba stići na tursko-sirijsku granicu

H. Č.

18.4.2019

Dvadeset pet šlepera sa 600 tona humanitarne pomoći za narod Sirije krenulo je iz Međunarodnog foruma solidarnosti „Emmaus“ iz Doboj-Istoka. Konvoj s hranom za nekoliko bi dana trebao stići na tursko-sirijsku granicu, gdje će biti pretovaren u skladišta organizacije IHH, a odatle će biti podijeljen gladnom narodu ratom zahvaćene Sirije.

Ovim se nastavlja „Emmausova“ praksa pružanja pomoći narodu Sirije, a akcije se uspješno odvijaju zahvaljujući Islamskoj zajednici u BiH. Pomoć je prikupljana u medžlisima širom BiH, a „Emmaus“ ju je prevezao do skladišta u Gračanici, gdje se sortira i priprema za transport na daleki put.

- Ovim pokazujemo solidarnost sa sirijskim izbjeglicama, želimo im koliko-toliko ublažiti teškoće, jer njih na desetine hiljada uz tursko-sirijsku granicu žive gladni i u veoma teškim uvjetima. Ovim pokazujemo da naše udruženje uspješno djeluje i van granica BiH. Tako smo na ovaj način, zahvaljujući Islamskoj zajednici u BiH, na istu destinaciju do sada poslali 53 šlepera hrane, odnosno 1.280 tona pomoći, te tri brodska kontejnera odjeće i obuće - kaže pomoćnik direktora „Emmausa“ Elmedin Škrebo.

Ispraćaju do sada najvećeg konvoja pomoći narodu Sirije prisustvovali su brojni zvaničnici.

Sortiranje humanitarne pomoći u magacinima „Emmausa“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.