PRAZNIK RADA

Proslava Prvog maja u Semberiji

Oblačno i kišovito, ali i prohladno vrijeme spriječilo je većinu stanovnika da se masovnije okupe na izletištima pored Drine i Save

Lj. Lj.

1.5.2019

Prvi maj u Semberiji - Avaz
Prvi maj u Semberiji - Avaz
Prvi maj u Semberiji - Avaz
Otvoren sportski centar u Donjoj Trnovi - Avaz
Prvi maj u Semberiji - Avaz

Oblačno i kišovito, ali i prohladno vrijeme spriječilo je većinu Semberaca da se za Prvi maj masovnije okupe na izletištima pored Drine i Save te su mnogi organizirali druženja u kućnoj varijanti, u vikendicama i zatvorenim prostorima. 

Ipak, tradicionalno, kao i svake godine, Semberci i stanovnici ugljevičke općine okupili su se za Prvi maj u Donjoj Trnovi, na poznatom izletištu, koje narod popularno zove Vašarište.

- Povod za okupljanje ove godine bio je više nego praznični - kazao je Đoko Jović, predsjednik Udruženja boraca, potomaka i poštovalaca NOB-a "Partizan", ističući da se Prvi maj s ponosom obilježava ove godine u Donjoj Trnovi. 

Otvoren je novi Sportski centar, za koji je izdvojeno oko 100.000 KM.

- Imali smo podršku i pomoć četrdesetak privrednih društava, ustanova, institucija i pojedinaca. Najveću pomoć osigurao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, oko 40.000 KM. Značajnu pomoć osigurao je i narodni poslanik Vojin Mitrović, materijal za ogradu, u iznosu oko 5.500 KM, a veliku pomoć je osigurao i RiTE "Ugljevik". Računajući pomoć pojedinaca i naš rad, to iznosi i više od 100.000 KM - kazao je Jović.

Stanko Mijatović, mještanin Donje Trnove, kaže da ovaj sportski centar puno znači za mlade ovog sela, ali i okolnih semberskih i podmajevičkih sela. Osim svakodnevnih sportskih aktivnosti, mladi se na ovom izletištu mogu okupljati i vikendom, a idealno je mjesto i za porodične izlete. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.