PRAZNICI

Proslava Prvog maja u Trebinju

U kompleksu "Grad Sunca" pobrinuli su se za dobru atmosferu

P. M.

1.5.2019

Prvi maj u Trebinju - Avaz
Prvi maj u Trebinju - Avaz
Prvi maj u Trebinju - Avaz
Prvi maj u Trebinju - Avaz
Prvi maj u Trebinju - Avaz
+4

Kiša i relativno niska temperatura za ovo doba godine ostavili su pusta izletišta u okolini Trebinja za Prvi maj. Nije bilo uobičajenih roštilja na izletištu Studenac i Zubačkim Ublima, kao ni očekivane gužve u centru grada.

Zato su se u kompleksu "Grad Sunca", tačnije u hotelu ''Panorama'', pobrinuli za dobru atmosferu za Prvi maj.

Simbolično nazvan Prvomajski uranak, program uz orkestar Marka Gligorijevića, pobjednika festivala "Guča" 2018 te nastupe folklornih ansambala i degustaciju vina vinarija Drašković, Dostić, Berak i Aćimović okupio je mnoge Trebinjce, ali i goste iz regiona željne dobre zabave. 

Zabave nije nedostajalo ni najmlađima, za koje je organizirano takmičenje u raznim disciplinama.

Prema riječima Ane Bokonjić-Buha, koordinatorice za informiranje pri "Gradu Sunca", potrudili su se organizirati jedinstven program u gradu, za koji se nadaju da će prerasti u tradiciju.

- Najveći investitor u Hercegovini Rodoljub Drašković već je realizirao brojne projekte i investicije u Hercegovini, pa će već početkom juna biti otvoren dio kompleksa "Bijelog grada", koji će postati glavni nosilac kongresnog turizma u Trebinju. Drašković je, osim izgradnje "Grada Sunca" i "Bijelog grada", već pokrenuo i radove na izgradnji etno-sela i autokampa u neposrednoj blizini ova dva kompleksa - istakla je Bokonjić-Buha.

Emilija Babić iz Beograda kaže da je zadovoljna ponudom u "Gradu Sunca" i da se odlično provodi.

- Došla sam u Trebinje za prvomajske praznike. Uživam u ''Gradu Sunca'', mada bih voljela da je vrijeme malo sunčanije. Sviđaju mi se ovi hercegovački specijaliteti i vina i svakako ću doći opet naljeto - navela je Emilija.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.