POSJETA

Članovi Predsjedništva BiH danas s Erdoanom o bitnim pitanjima

O autoputu Sarajevo – Beograd, formiranju vlasti i ekonomskim odnosima

Predsjedništvo BiH danas putuje u Tursku. Arhiv

Avaz.ba

2.5.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i  predstavnik Kabineta člana Predsjedništva Željka Komšića, koji iz opravdanih razloga ne može putovati, boravit će danas u zvaničnoj posjeti Turskoj, na poziv predsjednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdoana (Recepa Tayyipa Erdogana).

Kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao, poboljšanje ekonomskih odnosa glavni je motiv njegove zvanične posjete Turskoj.

- Ranije je urađen sporazum koji je podrazumijevao slobodnu trgovinu s Turskom i tu je bilo mnogo problema vezano za izvoz mesa i nekih drugih proizvoda i pokušat ćemo da to inoviramo i uvedemo više reda - kazao je Dodik.

On je rekao da će u Turskoj biti ključno pitanje i otpočinjanje razgovora o najavljenoj turskoj podršci izgradnji autoputa koji bi trebao povezati Sarajevo i Beograd. Dodik je kazao da će biti razgovora i o formiranju vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

Ista očekivanja ranije je izrazio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Očekuje, naveo je, da i od turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana čuje da je potrebno formirati vlast na nivou države.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.