SAOPĆENJE

MUP RS izdao naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija

U nedjelju obilježavanje Dana sjećanja na žrtve logora Jasenovac

Dragan Lukač. Arhiv

Srna

3.5.2019

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila teža od sedam i po tona u nedjelju, 5. maja, na području Kozarske Dubice i Gradiške.

Ova naredba izdata je s ciljem preduzimanja mjera i radnji povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini, saopćeno je iz MUP-a Republike Srpske

Prijevoz eksplozivnih materija i saobraćaj teretnih vozila težih od sedam i po tona biće zabranjeni u nedjelju od 7.00 do 15.00 sati na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granični prijelaz Donja Gradina, te na dionici Draksenić-Gradiška.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za taj dan neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija.

Podsjetimo, u Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice u nedjelju će biti održana centralna manfestacija povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.