AKTUELNO

Konačno zasjeda Dom naroda Parlamenta FBiH: Očekuje se imenovanje Odbora za poljoprivredu

Među 14 tačaka dnevnog reda nema nikakvih zakona, samo niz izvještaja

M. R. S.

7.5.2019

Prva vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH zakazana je za 16. maj. 

Među 14 tačaka dnevnog reda nema nikakvih zakona, samo niz izvještaja.

Tako će se pred delegatima naći, između ostalog, izvještaji o radu Vlade FBiH za prošlu godinu, kao i o izvršenju federalnog budžeta u 2018. godini.

Raspravljat će se i o Planu zaduženja Federacije u ovoj godini, o kojem je "Avaz" već pisao, o informaciji o dugu u 2018. te izvještajima o prošlogodišnjem radu nekoliko institucija.

Jasmin Duvnjak, predsjednik Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda, kazao nam je da bi na ovoj sjednici Doma naroda trebao biti i imenovan barem Odbor za poljoprivredu, dok će ostali odbori i komisije vjerovatno čekati uspostavu jasne parlamentarne većine.

Podsjetimo da je odbor za poljoprivredu neophodan kako bi dao mišljenje na ovogodišnji Program poticaja, te nakon toga i počela isplata ove pomoći. Poljoprivrednici su za 10.juni najavili blokade cesta i graničnih prijelaza upravo jer nije završena procedura usvajanja Programa poticaja.

- Inicirao sam da se na sjednici Doma naroda obavezno predvidi imenovanje komisija i odbora. Očigledno zbog nepostojanja dogovora oko parlamentarne većine neće biti raspoloženja da se imenuju sva radna tijela, ali ima obećanje da bi se moglo ići u formiranje makar Odbora za poljoprivredu. Klub Bošnjaka će predložiti uskoro svoje kandidate za taj odbor - istakao je Duvnjak.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.