PORUKE

Hafiz Ammar Bašić: Budimo svjesni smisla ramazana, primijenimo tri praktična savjeta

Nikad nemoj dozvoliti da se neko miješa u tvoj odnos sa Gospodarom, ljubomorno čuvaj tu vezu, istakao je između ostalog

Hafiz Ammar Bašić. Printscreen

Avaz.ba

7.5.2019

Hafiz Ammar efendija Bašić jedan je od omiljenih mladih alima u našoj Bosni i Hercegovini. Uvijek ukazuje na prilike koje imamo u svakom danu da budemo bolji. Na Facebook profilu Tabačkog mesdžida Sarajevo, hafiz je podijelio tri praktična savjeta koja mogu pomoći da se osjeti blagodat ramazana.

- Od malena nas uče da gradimo i čuvamo odnose sa ljudima oko sebe. To je naš odnos prema roditeljima, rodbini, prijateljima i ostalima... 
Ali... Ima jedan poseban odnos koji se nikad prekinuti neće, to je odnos između nas i našeg Gospodara. 

Nije čudno da siromah voli bogataša, jer bogataš njegove potrebe ispunjava, ali je zaista čudno kada bogataš voli siromaha iako mu ovaj nikakvu potrebu ne može ispuniti.  Mi volimo Allaha i u potrebi smo za Njim i Njegovim blagodatima svakog trenutka, ali Allah nema nikakvu potrebu za nama, a ipak Allah nas voli.  Divan li je On Gospodar!  Zato nikad nemoj dozvoliti da se neko miješa u tvoj odnos sa Gospodarom. Ljubomorno čuvaj taj odnos i nastoj da svakog taj odnos bude čvršći i bolji sve do Dana kada se sretneš sa Njim, a On bude zadovoljan sa tobom - navodi se u objavi hafiza Ammara Bašića.

U nastavku poslušajte njegove savjete. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.