BANJA LUKA

Cvijanović i Dodik kao raštimani orkestar: Mir i saradnja i ništa zajedničko

Entitetska predsjednica pripadnike Trećeg puka pozdravila s „Pomoz' Bog, junaci“

Željka Cvijanović. Srna

S.M. /Fena

12.5.2019

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je danas kako su svi predstavnici vlasti, bez obzira na kojoj su poziciji, usmjereni na mir, stabilnost, očuvanje kapaciteta i identiteta RS.

- Neophodno je da smo usmjereni na saradnju sa svima u BiH, ali da uvijek znamo gdje pripadamo i da je važno da djelujemo zajedno - kazala je ona.

Istakla je da se u kontinuitetu dešavaju napadi na statusna obilježja, identitet, ali i na ustavni i funkcionalni kapacitet RS.

- Nažalost, to je ambijent u kojem mi živimo - rekla je Cvijanović i dodala da RS želi mir i saradnju sa svima, te da ambijent u kojem obavljaju svoje poslove bude rasterećen političkih pritisaka, ali da se, nažalost, "čini da nisu svi u BiH opredijeljeni za takav pristup".

Cvijanović je danas u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, na centralnoj svečanost obilježavanja Dana trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske RS, rekla da je obaveza da se "čuva herojski put Vojske RS te RS i njene nadležnosti, ali i ustavni kapacitet".

- RS je simbol naše slobode, života, sigurnosti za sve naše građane – rekla je Cvijanović, koja je pripadnike Trećeg puka pozdravila s „Pomoz' Bog, junaci“.

Dok entitetska predsjednica poziva na saradnju sa svima, istovremeno predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik osuđuje sve "zajedničko", a posljednja njegova poruka je kako ne prihvata nikakvu zajedničku vojnu akademiju za obuku kadrova u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.