AUSTRIJA

U Beču održan mirni protest "Pravda za Davida i Dženana"

Skup je započeo pjesmom "Klinac u Getu", svojevrsnom himnom okupljanja

Sa večerašnjeg skupa. Printscreen

L.Đ./Avaz.ba

12.5.2019

U glavnom gradu Austrije u 17 sati održan je mirni protesti “Pravda za Davida i Dženana”, koje je organizirala porodica ubijenog mladića Davida Dragičevića.

- Pravda za Davida i Dženana. Protesti u Beču – 12. maj 2019. u 17 sati. Zajedno smo jači - navodi se u objavi na Facebook stranici "Pravda za Davida".

Skup je započeo pjesmom "Klinac u Getu", svojevrsnom himnom okupljanja "Pravda za Davida" koju su uglas pjevali brojni Bosanci i Hercegovci iz Francuske, Njemačke i Austrije. Kako saznajemo, grupa članova "Pravda za Davida" iz BiH također je otputovala u Beč.

Mirnim protestima prisustvovali su Davidovi otac i majka, Suzana Radanović i Davor Dragičević, porodica ubijenog Dženana Memića, otac Muriz i sestra Arijana, kao i advokat obje porodice Ifet Feraget.

- Otac je otac, ali majka je ta koja daje život. Ja sam njemu dala život. To je moja kost, moja koža, moja krv. Ko ima pravo majci da oduzme dijete na bilo koji način. Stidi se Bosno, stidi se Hercegovino što dozvoljavaš da se pravda traži u Evropi, u Beču - kazala je Radanović.

Davor Dragičević ponovio je kako će sve naplatiti ubicama svog sina. On se zahvalio svima što su se odazvali današnjem skupu u Beču.

Pravda za Davida i Dženana. Protesti u Beču – 12. 05. 2019. u 17 h. Zajedno smo jači. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.