SARAJEVO

Forto: Ko god pobijedi, stranka će ići samo naprijed

Piše: D. B.

18.5.2019

Kongresu prisustvuje 148 delegata - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

12:05

Na Kongresu Naše strane prisutan je i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

On je istakao značaj današnjeg Kongresa.

- Zadovoljstvo mi je da u ime SDP-a prisustvujem početku vašeg Kongresa. Želim da današnji Kongres prođe u najboljem redu. Predrag i ja često jedan drugom dođemo kao utjeha da se izjadamo. U posljednje četiri godine bogatiji sam za jedno veliko prijateljstvo. Još nikada se nije desilo da ono što pričamo pročitam negdje na portalu niti bilo kojem mediju. Danas na političkoj sceni mnogi uživaju da pričaju šta se razgovaralo. Želim da izađete još jači i jedinstveniji - kazao je Nikšić.

11:42

U Uniticu u Sarajevu jutros je počeo Kongres Naše stranke. U popodnevnim satima bit će poznato ko će u naredne četiri godine biti na čelu Naše stranke - Damir Marjanović ili aktuelni predsjednik Predrag Kojović.

Marjanović se stranci priključio prije više od godinu. Međutim, ni Marjanović ni Kojović nisu htjeli davati izjave za medije prije samih rezultata.

Premijer Vlade Kantona Sarajevo istakao je da su kandidati za izbor potpredsjednika stranke vrlo bitni.

- Moram prije svega istaći da imamo odličnu grupu kandidata za potpredsjednika. To je funkcija kojoj Kongres daje važnost u smislu prisutnosti donošenja svih odluka. Što se tiče kandidata za predsjednika, ja sam uvjeren, ko god da pobijedi, da će stranka ići samo naprijed - kazao je Forto.

Kandidati za izbor tri potpredsjednika su: Irma Baralija, Omer Berbić, Mirsad Čamdžić, Alen Girt, Vibor Handžić, Srđan Mandić, Nasiha Pozder i Zdravko Radošević.

Današnjem Kongresu od pozvanih 155 delegata prisustvovalo je 148.

Nakon usvojenog dnevnog reda, jednoglasno je usvojen Poslovnik o radu 4. izborno-izvještajnog Kongresa te izabrana radna tijela Kongresa.

Ketrin Isakson (Catherine Isaksson) dodijeljeno je priznanje kao počasnoj članici Naše stranke, u znak zahvalnosti za značajnu podršku koju je pružala ovoj stranci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.