U TOKU SJEDNICA

Poruka Nermina Nikšića bivšim drugovima

Željeli su čuti obrazloženja za posljednje poteze nekih od članova

Nermin Nikšić. Arhiv

M.R.S.

18.5.2019

Indikativno je da se niko od odstranjenih ljudi iz SDP-a nije pojavio na današnjoj sjednici Glavnog odbora, kazao je predsjednik stranke Nermin Nikšić

On se u pauzi zasjedanja obratio novinarima i kazao kako je očekivao da će se „bivši drugovi“ pojaviti na sjednici da bi makar razgovarali.  

Prema njegovim riječima, i ostali članovi GO željeli su čuti obrazloženja posljednjih poteza nekih od članova, kao što je učešće na Inicijativnom odboru SPD-a.

- Znalo se da će se raspravljati o njihovom isključenju, jer je to bio prijedlog Predsjedništva stranke - rekao je Nikšić.

Naglasio je da je zadovoljan kako je proteklo glasanje te da je bilo kvalitetne diskusije. Podsjećamo, 85 posto članova GO SDP-a podržalo je odluku o isključivanju Zlatka Lagumdžije, Ive Komšića, Mire Lazovića, Emira Zlatara, Hakije Meholjića, Melihe Lekić, Zorana Mikulića i Rusmira Mesihovića.

Na pitanje novinara, komentirao je i previranja u Tuzlanskom kantonu.

Prema njegovim riječima, u pitanju je personalni sukob između Envera Bijedića i Jasmina Imamovića te da se nada da će se na kraju pokazati da je bio bespotreban.

U nastavku sjednice GO SDP-a razmatrat će aktuelnu političku situaciju u zemlji, kao i pripreme za predstojeći Kongres stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.