AKCIJE Humanitarno udruženje "Ruku na srce"

Pripremaju bajramske paketiće za djecu u Zvorniku

Zainteresirani još nekoliko dana mogu podržati akciju donacijom slatkiša, igračaka, slikovnica, školskog pribora, uplatom novca…

Avaz.ba
25.05.2019 06:54

S jedne od ranijih podjela paketića

Još nekoliko dana ostalo je za prikupljanje donacija za projekt "Bajram je radost za svako dijete", koji organiziraju volonteri Humanitarnog udruženja "Ruku na srce". Cilj je prikupljanje i podjela bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Udruženje će ove godine uz podršku donatora izmamiti osmijeh na licima 465 djece iz 13 povratničkih džemata s područja Zvornika. Kako poručuju iz udruženja, zainteresirani akciju mogu podržati donacijom slatkiša, igračaka, slikovnica, školskog pribora, novčanim donacijama ili gotovim paketićima.

Donacije se mogu dostaviti u prostorije Toner.ba u ulici Hamdije Kreševljakovića 30, prekoputa kina „Meeting Point“, svakog radnog dana od devet do 17 sati i u Mevlana caffeu u ulici Ćurčiluk veliki, svaki dan od 19.30 do 2.30 sati.

Novčane donacije moguće je uplatiti na žiroračun 1990490056036171 (Sparkasse banka, s naznakom: Za akciju “Bajram je radost za svako dijete"). Rok za prikupljanje donacija je 24. maj.

Za sve dodatne informacije i dostavljanje donacija možete kontaktirati Udruženje putem maila [email protected] ili Facebooka.

Komentari

NA VRH