SARAJEVO

Je li inspektor SIPA-e Marko Pandža pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH

Nermin Alešević

Piše: M. Aš.

27.5.2019

Iako je, prema nekim informacijama, inspektor SIPA-e Marko Pandža, koji je akter afere "Potkivanje", dobio poziv za saslušanje u Tužilaštvo BiH, iz SIPA-e to negiraju. 

Mada su brojni novinari koji čekaju saslušanje Pandže, koji je navodno ušao u Tužilaštvo, poredeći snimak s portala Žurnal, utvrdili da je riječ o Pandži, pojedini tvrde da je riječ o drugom čovjeku. Sada se utvrđuje je li Pandža uopće na saslušanju i krije li se ova informacija od novinara.

Podsjećamo, biznismen iz Velike Kladuše Nermin Alešević tajno je u jednom ugostiteljskom objektu snimio susret s Milanom Tegeltijom, predsjednikom VSTV-a, te Pandžom, na kojem je bilo govora o tome kako da mu se pomogne u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Snimak je objavio portal Žurnal.

Od iskaza Pandže, izvjesno je, zavisit će i daljnji tok istrage, jer će on trebati odgovoriti na pitanja za koga je uzeo novac od Aleševića.

Prošle sedmice u Tužilaštvu je puna dva i po sata iskaz davao Alešević. Istragom rukovode tužiteljice Merisa Nurkić i Maja Ilić-Stupar.  

Inače, Nermin Alešević zatražio je imunitet od Tužilaštva BiH. 

- Zatražio sam imunitet od Tužilaštva BiH da bih svjedočio o kriminalu. Sada je na njima da odluče. Želim, također, sve obavijestiti da u srijedu dolazim u Sarajevo. Nadam se da će i građani BiH shvatiti da nam treba pravna država za bolju budućnost naše djece i naših porodica - napisao je na svom Twitter profilu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.