SARAJEVO

Vlada KS: Evidencija imovine Kantona prvi put dostupna javnosti

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi KS Damir Filipović ističe posebnu važnost predstavljanja

Arhiv

L.Đ/Avaz.ba

29.5.2019

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša donijela odluku kojom je Jedinstvena evidencija imovine Kantona Sarajevo postala javni dokument dostupan na internet-stranici Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS pod nazivom “Imovina Kantona Sarajevo”. 

Evidencija imovine Kantona se vodi u Upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove u okviru resornog ministarstva i obuhvata evidencije kantonalnih poslovnih zgrada, poslovnog i stambenog prostora, zemljišta, nekorištenih nekretnina, evidenciju nekretnina Kantona van teritorije BiH kao i imovinu koja se daje ili uzima pod zakup.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi KS Damir Filipović ističe posebnu važnost javnog predstavljanja ovog dokumenta što je jedan nizu dokumenta koje ova vlada i Ministarstvo stavljaju na raspolaganje javnosti.

- Pitanje evidencije imovine Kantona Sarajevo je otvoren proces koji ima za cilj na jednom mjestu prikazati sa čim to Kanton Sarajevo raspolaže, koliko je ‘bogat’ i kolika je njegova imovina. Svi zainteresirani će objavom ove evidencije na našoj stranici dobiti uvid u te podatke, a mi se nadamo da ćemo na ovaj način uspjeti ubrzati procese koji po ovom pitanju nisu dovedeni do kraja - naglasio je ministar Filipović.

Ažuriranje evidencije vrši se svake dvije godine po obrascima koji sadrže odluku o osnivanju pravnog lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.