SARAJEVO Odnosi kontinuirano dobri i prijateljski

Dodik primio akreditive ambasadora Suverenog reda malteških vitezova u BiH

Fena
29.05.2019 18:30

Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Suverenog reda malteških vitezova u Bosni i Hercegovini Pavela Gierinskog (Pawel Gierynski). 

Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Suverenog reda malteških vitezova su kontinuirano dobri i prijateljski. Izražena je zahvalnost na dobroj saradnji i humanitarnoj pomoći Suverenog reda malteških vitezova Bosni i Hercegovini, te interes za nastavak pružanja humanitarne pomoći Malteškog reda najugroženijim kategorijama stanovništva i u oblasti zbrinjavanja raseljenih lica.

Ambasador Giernski je potvrdio posvećenost nastavku dobrih i prijateljskih odnosa BiH i Suverenog reda malteških vitezova.

Razgovarano je o potrebi zaključivanja sporazuma o saradnji Bosne i Hercegovine i Suverenog reda malteških vitezova, što bi dodatno poboljšalo bilateralne odnose dvije zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je uspješan mandat ambasadoru Suverenog reda malteških vitezova u Bosni i Hercegovini Pavelu Gierinskom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari

NA VRH