TREBINJE

Učenici Tehničke škole proslavili maturu

Piše: P.M.

29.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Učenici završnog razreda Tehničke škole iz Trebinja proslavili su večeras matursko večer.

Proslava je počela tradicionalnim okupljanjem na gradskom trgu, fotografiranja za uspomenu sa porodicom i školskim drugovima i polaganja cvijeća na spomenik Herojima za slobodu. Svečano obučeni mladići I djevojke krenuli su zatim u svečanom defileu glavnim gradskim ulicama do hotela Leotar, gde je organizirana maturska zabava.

Defile je predvodio đak generacije Ognjen Golubović, koji je školovanje na smjeru elektrotehnika završio prosječnom ocjenom pet.

Prema Ognjenovim riječima računari ga, posebno zanimaju otkad zna za sebe, prije svega softver, pa nema dileme oko izbora profesije za koju će se osposobljavati u nastavku školovanja.

- Programiranje umije da bude i kreativno i zabavno, a kao zanimanje nudi i više šansi za dobru zaradu u odnosu na matematiku, koja mi je također bila omiljeni predmet - istakao je Ognjen i dodao da mu srednja škola nije teško pala, jer kada vas zanima ono što se na nastavi predaje i još na času savladate materiju – improvizacija može da bude dobra zamjena za duge sate učenja kod kuće, pa je ostajalo i slobodnog vremena, za čitanje knjiga, kompjuterske igrice, muziku i izlaske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.