SASTANAK

Značajna podrška EBRD-a za strateške projekte

Realizirani projekti u oblasti infrastrukture, bankarskog sektora, energetike i zaštite životne sredine

Srna

30.5.2019

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da Vlada provodi aktivnosti i mjere kako bi bili osigurani različiti izvori podrške za provođenje strateški važnih projekata, te da je u tom smislu veoma značajna podrška Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Višković je u razgovoru sa šefom kancelarije EBRD-a u BiH Janom Braunom istakao da su od velikog značaja infrastrukturni projekti koji su aktuelni ili su planirani za realizaciju, poput obilaznice kod Doboja, a koji će se moći uspješno realizirati zahvaljujući podršci EBRD-a.

On je upoznao šefa Kancelarije EBRD-a o prioritetima Vlade RS koji su predviđeni Programom ekonomskih reformi, naglasivši da su privredni razvoj i unapređenje poslovnog ambijenta od izuzetne važnosti za daljnji razvoj RS, saopćeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Višković je zahvalio Braunu za saradnju u realizaciji dosadašnjih projekata koji su, uz podršku EBRD-a, provedeni u Republici Srpskoj. Na sastanku je razgovarano o rezultatima implementacije tih projekata u oblasti infrastrukture, bankarskog sektora, energetike i zaštite životne sredine.

- Ovom prilikom je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja Vlade Srpske i EBRD-a bila uspješna, te je izražena spremnost za unapređenje odnosa putem zajedničkih projekata na obostranu korist - dodaje se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.