HUMANOST

Akcija prikupljanja pomoći za petero siročadi iz Zvornika

Paketi osigurani za još tri porodice

Avaz.ba

2.6.2019

Prikupljena pomoć za najugroženije na Drinjači - Avaz
Prikupljena pomoć za najugroženije na Drinjači - Avaz
Prikupljena pomoć za najugroženije na Drinjači - Avaz
Prikupljena pomoć za najugroženije na Drinjači - Avaz
Prikupljena pomoć za najugroženije na Drinjači - Avaz
+6

Omladina džemata Buci, MIZ Visoko sa Ermin ef. Ahmićem, na početku ramazana je pokrenula akciju prikupljanja sredstava za petero djece u povratničkom selu Drinjača, kod Zvornika, kojima je otac preminuo. Sada žive sa svojom bolesnom majkom u veoma teškim uslovima.

Jedan dječak je teško bolestan. Samohrana majka, bez ikakvih socijalnih primanja, mora da brine o svojoj djeci, iako je i sama teško bolesna.

Kroz razgovor sa mjesnim imamom Nerminom ef. Ahmetović, saznali smo da u mjestu Drinjača postoji još tri ugrožene porodice, koje se nalaze na rubu egzistencije.

- Prikupljena novčana sredstva i hranu smo ravnomjerno rasporedili na četiri porodice. Veoma je tužno gledati nevina dječija lica, koja nemaju osnovna sredstva za život. Njihovo djetinjstvo je prekinuto ovim teškim stanjem u kojem se nalaze, da im se Uzvišeni smiluje i otkloni im tegobe, efendija Ahmetović.

Ova tužna priča, koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim, pokrenula je sve ljude dobrog srca, koji su nesebično davali novčana sredstva, hranu i ostale potrepštine. Ovaj projekat još  je jedan od uspješno realizovanih u ovom džematu.

Kako je kazao, ljudi znaju vrijednost i važnost udjeljivanja i dijeljenja sadake. Čistimo tako svoje grijehe i srce punimo empatijom i ljubavlju prema onima kojima je pomoć potrebna.

- Poseban je ovo projekat za sve džematlije, jer to je nešto što nas sve podigne i ujedini. Hvala Uzvišenom Allahu pa je nama dao priliku da to možemo, posebno u ovim mubarek danima, ali trudimo se i tokom cijele godine da pomažemo one kojima je pomoć potrebna, rekao je efenidija.

Ukupan iznos prikupljenih novčanih sredstava  je 4.000KM, a podijeljeni su i paketi sa hranom i higijenskim potrepštinama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.