USPJESI

Edvin Kahrimanović iz Stjepan Polja osnovao firmu i zaposlio deset Gračanlija

Počelo je prije petnaestak godina kad je gimnazijalac otišao na školovanje u austrijski Grac

Posebno se družili u vrijeme ramazana

Piše: H. Č.

7.6.2019

Počelo je prije petnaestak godina kad je gimnazijalac Edvin Kahrimanović iz gračaničkog naselja Stjepan Polje otišao na školovanje u austrijski Grac.

Druga sredina, drugi ljudi, jezik. Za njim je stiglo još troje Gračanlija. Vrijeme je prolazilo, a broj studenata iz Gračanice se povećavao. Stigli su Spahići, Hodžići, Mujačići, Fišići, Džinići, Smailbašići, Zaketovići…

- Mi, Gračanlije, uvijek smo bili povezani. Oni stariji studenti pomagali su mlađima sve dok se ne snađu. Svakodnevo smo se družili i podsjećali na našu Gračanicu, naš rodni kraj. To druženje je bilo posebno ovog ramazana. Najviše smo se družili na zajedničkim iftarima u mesdžidu - kaže Kahrimanović.

Ističe kako se jezgro Gračanlija u Gracu povećava. Uskoro će biti formirano udruženje Gračanlija, koje će moći aplicirati za projekte i širiti okupljanje na kulturnom, sportskom planu. Kažu da je krajni cilj da se osnaži jezgro okupljeno oko poslovno-privrednih projekata.

Kahrimanović: Svakodnevna druženja

- Naši studenti iz Gračanice su odlični. Završavaju fakultete i odmah pronalaze velike i poznate kompanije, s dobro plaćenim poslovima pa su i kao dobri stručnjaci i dobri radnici cijenjeni u Gracu. I sam sam pet godina radio u jednoj firmi, vidio kako to rade Austrijanci pa formirao sebi firmu i zaposlio deset Gračanlija - ističe Kahrimanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.