JEZERO

Učenici i aktivisti očistili korito Plive

Aktivisti iz Jajca, Jezera i Mrkonjić-Grada

Prikupljene velike količine otpada

Piše: E. Cr.

12.6.2019

U okviru projekta „Jajce - još jedna uspješna priča", koji provodi organizacija „Nansen dijalog centar“ (NDC), pod pokroviteljstvom Ambasade Njemačke u BiH, a u saradnji sa srednjim i osnovnim školama iz Jajca, Jezera i Mrkonjić-Grada, uz podršku Planinarskog društva „Ćusine“, ispred planinarskog doma „Ćusine" održan je kamp prijateljstva.

Učestvovali su učenici iz ovih škola zajedno sa svojim profesorima i nastavnicima. Osim sportskih i zabavnih aktivnosti, organizirana je eko-akcija u Jezeru, gdje su čistili otpad koji se nakupio zbog poplava na području ove općine, cijelim tokom rijeke Plive i u užem centru naselja.

- Osim građana Jezera i učenika OŠ „Vuk Karadžić", čistili su i učesnici iz susjednih općina uz podršku NDC-a. Ovom akcijom imamo za cilj da podignemo ekološku svijest građana o značaju očuvanja životne sredine. Samo su čista okolina i čista Pliva bogatstvo - rekla je načelnica Jezera Snežana Ružičić.

Nakon akcije učesnici su nastavili druženje ispred planinarskog doma uz sportske i kulturno-zabavne aktivnosti te zajednički ručak. Ovaj kamp ima za cilj približavanje mladih iz ova tri grada i prevazilaženje podjela i razlika među njima.

Učesnici ekološke akcije u Jezeru

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.