REAKCIJE

Osmanović: Predsjedavajuća Krišto je u obavezi da saziva sjednice

Politikantstvom je nazvao izjave da se ne želi raditi u Predstavničkom domu jer nije došlo do formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

14.6.2019

Adil Osmanović, predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu, nakon što je sjednica tog doma prekinuta, kazao je da su poslanici SDA imali namjeru učestvovati u radu današnje sjednice.

On je podsjetio da je ova stranka zatražila i sazivanje redovnih sjednica Doma.

Naglasio je da je sazivanje sjednica u nadležnosti predsjedavajuće Borjane Krišto u dogovoru s dva dopredsjedavajuća Denisom Zvizdićem (SDA) i Nebojšom Radmanovićem (SNSD) ili na ličnu inicijativu.

- Ako predsjedavajuća ne bude sazivala sjednice, očigledno je da ćemo imati sve više ovakvih inicijativa za sazivanje hitnih sjednica, što nije dobro, jer bi Dom trebao raditi u skladu s Ustavom, zakonima i Poslovnikom – rekao je Osmanović.

Politikantstvom je nazvao izjave da se ne želi raditi u Predstavničkom domu jer nije došlo do formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Osmanović smatra da za Krišto to ne smije biti nikakav argument za nesazivanje sjednica.

- Predsjedavajuća je u obavezi da saziva sjednice da bi se vidjelo koji su to poslanici i političke stranke koje opstruiraju rad Doma – naveo je Osmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.