NA LICU MJESTA

Provozajte se kroz tunel Vranduk bez čekanja u koloni

D. Pašalić

Piše: D. PAŠALIĆ

16.6.2019

Radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk, zbog čega mjesecima dolazi do kilometarskih kolona na putu M-17, najfrekventnijem putu u FBiH, top-tema su u cijeloj državi. 

Hiljade vozača koji koriste ovu dionicu ogorčene su na sporo izvođenje radova, minimalno prisustvo radnika, ali i način na koji se regulirao saobraćaj na ovoj dionici.

Gorući problem

Društvene mreže prepune su kritika, ali i sarkastičnih fotografija, kojima se sugerira na ovaj gorući problem u BiH. O trenutno najomraženijem tunelu u BiH, čija je rekonstrukcija počela u novembru prošle godine, oglasio se i poznati glumac Enis Bešlagić, poručivši nadležnima “veze vi nemate”, a koji je snimio i video koji najbolje svjedoči da je u tunelu svega 'šačica' radnika.

Već je postala floskula da vozači u kolonama provode i do tri sata, a ekipa “Dnevnog avaza” i sinoć je, sat iza ponoći, zatekla kolone u Vranduku.

Podsjetimo, upravo je prije nekoliko dana izvršeno prvo asfaltiranje ceste u tunelu, ali je asfalt nakon samo nekoliko sati propao, zbog čega su ponovo napravljene kolone vozila.

Također, još nije poznato kada će i hoće li kroz tunel saobraćati samo teretna vozila, dok će putnički automobili biti preusmjereni na alternativni pravac koji je saniran proteklih dana, što bi trebalo ublažiti kilometarske kolone.

Bez čekanja

Zabrinjava i činjenica da se ovih dana očekuje veća frekvencija vozila zbog godišnjih odmora, ali i da su iz JP “Ceste Federacije” najavili raniji završetak radova, bez da se takvo nešto može naslutjeti prolaskom kroz tunel.

(VIDEO: Dino PAŠALIĆ)

U nastavku donosimo video vožnje kroz tunel Vranduk, bez čekanja u kilometarskoj koloni, za sve one koji do sada nisu bili u prilici proći ovim tunelom.

Završetak radova

Konačan završetak radova na tunelu Vranduk, rekonstrukciji dva mosta na rijeci Bosni i izgradnji tunela za evakuaciju je mart naredne godine, a bit će interesantno posmatrati hoće li rok biti ispoštovan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.