FEDERACIJA

Danas sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Informacija o odluci o poskupljenju plina jedna od predviđenih tačaka

Danas počinje dvodnevno zasjedanje. Arhiv

I.K./Avaz.ba

24.6.2019

Danas će biti održana treća redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Zastupnici bi, između ostalog, trebali razgovarati i o prijedlogu SDA da Unsko-sanski kanton, dok traje migrantska kriza, dobije više novca u raspodjeli javnih prihoda nego što mu je dosad pripadalo na osnovu određenog koeficijenta. Zastupnik SDA Hamdija Abdić u tom smislu predložio je izmjene i dopune aktuelnog federalnog zakona o pripadnosti javnih prihoda.

Pred zastupnicima naći će se i Nacrt zakona o sportskim klubovima SDP-ovog zastupnika Irfana Čengića te Prijedlog za izmjene i dopune Zakona o radu FBiH, čiji je cilj da Sindikat doktora medicine i stomatologije dobije reprezentativnost na nivou Federacije BiH da bi postao socijalni partner u donošenju kolektivnog ugovora, ali i zakonskih akata iz oblasti zdravstva. 

U najavljenom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona FBiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o drumskom prijevozu u FBiH. 

Informacija o odluci o poskupljenju plina također je jedna od predviđenih tačaka, ali i izvještaj o radu Vlade Federacije BiH za 2018. godinu, zatim izvještaj o prošlogodišnjem izvršenju federalnog budžeta te odluka o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.