SJEĆANJE

Otkrivena spomen-ploča u čast ubijenog policajca Mahira Begića

Delegacije FMUP-a i FUP-a posjetile porodicu Begića

Otkrivena spomen-ploča. FMUP

Piše: Avaz.ba

28.6.2019

U skladu s protokolom obilježavanja 1. jula, Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, danas su federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili cvijeće ispred spomen-ploče stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, u sjedištu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon toga su obišli šehidsko mezarje Kovači, gdje su položili cvijeće ispred centralnog nišana i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH. Polaganjem cvijeća, učenjem dove i Fatihe odata je počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću i šehidima BiH.

Također, položeno je cvijeće i na spomen-obilježje na mjestu pogibije bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova Joze Leutara.

U znak sjećanja na nedavno mučki ubijenog policajca Mahira Begića ispred Centra za obuku policijskih kadrova u Suhodolu, ministar Čampara i zamjenik Korman svečano su otkrili spomen-ploču, čime se zvanično promijenio naziv ovog centra u Centar za obuku policijskih kadrova ''Mahir Begić”. 

Istog dana posjetili su i porodicu poginulog Begića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.