SAOPĆENJE

Oglasili se iz SDP-a: Ko o čemu, SDA o poštenju

Najbolja ilustracija u koliko neuređenoj državi živimo je ovaj slučaj gdje on sebi uzima za pravo da bilo kome drži bilo kakve, a pogotovo nemoralne lekcije

SDP BiH: Sarajlić je ilustracija onoga šta je bilo. Avaz

A. Ču. / Avaz.ba

3.7.2019

Povodom istupa Asima Sarajlića (SDA), koji je danas ispred Kantonalnog odbora stranke analizirao rad Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo u prvih šest mjeseci mandata, oglasili su se iz SDP-a BiH.

Podsjetimo, danas su u analizi iznesene žestoke kritike na rad vladajuće strukture u Kantonu Sarajevo.

- Želimo se, prije svega, zahvaliti SDA što je, pored velikog broja čestitih članova, izabrala baš Sarajlića, protiv kojeg je podignuta optužnica za najteža kriminalna djela, da govori o aktivnostima novih vlasti. Upravo su ljudi kao što je on, najbolja ilustracija onoga što je bilo i što bi u SDA željeli da se vrati. Sveopći kriminal, bahato i kabadahijsko ponašanje, izvlačenje novca iz javnih preduzeća, skandali najvećih razmjera...

Da ima pravne države i da je pravosuđe nezavisno, Sarajlić ne bi imao mogućnost uopće da se obrati javnosti niti bi obnašao bilo koju dužnost.

Najbolja ilustracija u koliko neuređenoj državi živimo je ovaj slučaj, gdje on sebi uzima za pravo da bilo kome drži bilo kakve, a pogotovo nemoralne lekcije. Socijaldemokratska partija pozdravlja aktivnosti Vlade KS i kvalitetnu saradnju šest stranaka koje čine koaliciju koja se uspješno nosi sa svim izazovima i problemima nastalim dvadesetogodišnjom vladavinom SDA. Pozivamo da se ova partnerska saradnja nastavi na principima transparentnosti i isključivo u interesu građana Kantona Sarajevo.

Također, pozivamo sve novoimenovane zvaničnike i menadžmente javnih preduzeća da transparentno i bez straha govore o tome šta su zatekli u svojim resorima i da tužilaštvima proslijede sve informacije koje mogu dovesti do procesuiranja onih koji su odgovorni za devastaciju Kantona Sarajevo - navodi se iz SDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.