PROTESTI

Bez dogovora radnika "Aluminija" i Vlade FBiH

M. R. S.

4.7.2019

Završen sastanak radnika "Aluminija" i Vlade FBiH - Avaz
Završen sastanak "Aluminija" i Vlade FBiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Radnici Aluminija ispred Vlade FBiH - Avaz
+12

Radnici "Aluminija" krenuli su put Mostara nakon sastanka održanog s Vladom FBiH. Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata radnika ''Aluminija'', kazao je da će se sutra znati više o daljnjim aktivnostima po pitanju rješenja za "Aluminij", s obzirom na to da će danas biti održan sastanak s potencijalnim investitorom iz Dubaija, a sutra s "Glencoreom". 

- Nadam se da će se sutra naći neko pozitivno rješenje, u ovoj trenutnoj situaciji Vlada FBiH je ta koja može najviše pomoći, mali dioničari koji imaju isti procent vlasništva su bespomoćni. Nama ne igra ulogu ko će biti partner "Aluminiju", već da se sačuvaju radna mjesta - istakao je Biokšić.

Dodao je da će, ako ne bude pronađeno rješenje, odlučiti o svojim daljnjim aktivnostima, a nije mogao reći hoće li ponovo blokirati saobraćajnicu.

Samir Anić, član Nadzornog odbora "Aluminija", u ime malih dioničara, rekao je da je zadovoljan sastankom jer je prvi put intenzivnija saradnja s Vladom. Dodao je da je "Glencore" spreman do Nove godine plaćati struju dok se ne preuzme firma, a danas će znati šta će eventualno ponuditi kompanija iz Dubaija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.