ODLUKE

Općinski odbori SDP-a u Banovićima i Lukavcu podržali ulazak u vlast sa SDA

Odluka o ulasku u vlast sa SDA suprotna je odlukama centrale SDP-a BiH

Kantonalni odbor SDP-a BiH TK: Data im podrška. Arhiv

M.R.S.

4.7.2019

Općinski odbori SDP-a u Banovićima i Lukavcu podržali su odluku Kantonalnog odbora ove stranke da uđe u koaliciju sa SDA i formira vlast u Tuzlanskom kantonu.

Odluka o ulasku u vlast sa SDA suprotna je odlukama Centrale SDP-a BiH.

- Alarmantna politička situacija u Tuzlanskom kantonu bila je tema jučerašnjeg sastanka Predsjedništva OO SDP-a BiH Lukavac. Suočeni s činjenicom da su građani taoci interesa političkih centara moći iz Sarajeva i da zbog toga građanke i građani Lukavca trpe ogromne posljedice u smislu milionskih grantova za generacijske projekte kao što je pitka voda, reguliranje korita vodotoka, problem zagađenosti i niz drugih gorućih problema koji se mogu riješiti ili ublažiti, Predsjedništvo OO SDP-a BiH Lukavac donijelo je zaključak: Predsjedništvo OO SDP-a BiH Lukavac je za ulazak u vlast sa SDA na nivo Skupštine Tuzlanskog kantona i tražimo od predstavnika OO SDP-a BiH Lukavac zastupnice Mirele Memić u Skupštini Tuzlanskog kantona da podrži ovaj prijedlog za ulazak u vlast sa SDA na nivou Tuzlanskog kantona – saopćeno je na stranici Općinskog odbora SDP-a Lukavac.

Na stranici Općinskog odbora u Banovićima navedeno je da su jednoglasno usvojili zaključak kojim podržavaju angažman i odluku Kantonalnog odbora SDP-a BiH Tuzla o ulasku u vlast.

- OO SDP-a BiH Banovići je kontinuirano donosio zaključke i isticao stav o nužnosti prihvatanja odgovornosti i ulaska u vlast na svim nivoima vlasti u skladu s rezultatima općih izbora u BiH. Shodno navedenom, OO SDP-a BiH Banovići podržava angažman i odluku KO SDP-a BiH Tuzla o ulasku u vlast – stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.