SIPA

Dvije osobe uhapšene na području Ljubuškog prebačene u Tužilaštvo BiH

Akcija SIPA-e u saradnji s USKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske. Ilustracija

Fena

6.7.2019

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, u saradnji s USKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske, na području Ljubuškog proveli operativnu akciju kodnog naziva “Tebra". 

Prilikom realizacije operativne akcije službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine organizirani kriminal u vezi s članom 195. neovlašteni promet opojnim drogama istog zakona.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina municije raznog kalibra, 10 okvira za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere s antenom i ručna radioveza COBRA.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e uhapšeni će biti predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.

- Zahvaljujemo službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije - saopćeno je iz SIPA-e.

Dvije uhapšene osobe su prebačene iz SIPA-e u Tužilaštvo BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.