SJEĆANJA Direktor Arhiva Federacije

Adamir Jerković: Zločin nikada ne možemo zaboraviti!

U Gaziantepu će 11. jula biti otvorena izložba „Srebrenički inferno“, koja priča o srpskom genocidu nad Bošnjacima 1995.

B. T.
10.07.2019 11:43

Jerković: Mi ćemo nastaviti sa pričom o srebreničkom genocidu i zločinu u BiH

Foto: B.T.

Delegacija Arhiva Federacije BiH i Udruženja arhivskih i administrativnih radnika Federacije BiH otputovala je u turski grad Gaziantep gdje će 11. jula otvoriti izložbu „Srebrenički inferno“, koja priča o srpskom genocidu nad Bošnjacima 1995. godine.

Predviđeno je da se direktor Arhiva Federacije dr. Adamir Jerković susretne sa guvernerom Davutom Gulom i načelnicom općine Gaziantep Fatmom Šahin.

- Srebrenica i Bosna bit će naša neiscrpna tema. Zločin nikada ne možemo zaboraviti. Posebno neviđeno stradanje Srebrenice Mi ćemo nastaviti sa pričom o srebreničkom genocidu i zločinu u BiH. Mislim da se motivi zločinaca mogu obuzdavati stalnim medijskim kampanjama. Moj zavjet kolegama iz Arhiva Federacije je da nastave započeti posao predstavljanja žrtava genocida u Srebrenici, ali i Prijedora, Vlasenice, Foče, Ključa, Višegrada. U nekom od turskih gradova Arhiv Federacije 11. jula već cijelu deceniju predstavlja ovaj zločin planetarnih razmjera. Vidjeli smo koliko Turci dobro poznaju zbivanja u BiH i koliko pate zbog stradanja našeg naroda - kazao nam je Jerković.

On će naa posebnoj tribini obratiti i građanima Gaziantepa.

  • Plakat za izložbu u Gaziantepu
    Plakat za izložbu u Gaziantepu Foto: B.T.

Komentari

NA VRH