REAKCIJE Predsjednik SDP-a BiH o stanju u Tuzlanskom kantonu

Nikšić: Nećemo pristati na ucjene i ultimatume

Mi nikome nećemo dopustiti da ruše ono što se godinama gradilo

Piše: S. KURT
17.07.2019 16:01

Nikšić: Neki su se članovi precijenili

Foto: Arhiv

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Nermin Nikšić kazao je za „Avaz“ da neće pristati na ucjene i ultimatume manjeg dijela partije u Tuzlanskom kantonu.

Nakon što je danas predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić na konferenciji za novinare kazao da će dio članova napustiti SDP ako Predsjedništvo i Glavni odbor ne ponište odluku o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića, Nikšić je kazao da je očito da su ''neki članovi procijenili da mogu držati partiju kao taoca".  

- Meni je žao što je tako. Trpio sam i nadao se da neće krenuti u tom pravcu, kršiti odluke Glavnog odbora. Kad je došlo do toga, nema nazad. Još ranije smo donijeli odluku o raspuštanju KO, uvođenju Povjereništva - kazao je Nikšić.

Dodao je da je SDP-u već nanesena određena šteta, ali da je već danas jasno koji je bio cilj svih spinova o navodnoj želji da ova partija uđe sa SDA u vlast u TK.

- Od 10 zastupnika to su dvojica. Želim im svu sreću, ali red u partiji se mora poštovati - dodaje Nikšić.

Ponavlja da niko ne može uvjetovati SDP BiH.

- To su mi danas potvrdili u Lukavcu i Gračanici članovi općinskih organizacija s kojima sam razgovarao. Mi nikome nećemo dopustiti da ruši ono što se godinama gradilo. Pogotovo ne nekome ko je u SDP došao prekjučer i sad nas uvjetuje - ističe Nikšić.

NA VRH