PREDSJEDNIŠTVO BIH

Komšić i Džaferović primili članove boračkih organizacija Armije RBiH

Prisustvovao je i ministar za boračka pitanja FBiH Salko Bukvarević, a izražena je podrška toj populaciji

Komšić i Džaferović s borcima. Predsjedništvo BiH

Piše: S. D.

17.7.2019

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas članove Koordinacionog odbora temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH i federalnog ministra Salku Bukvarevića.

Članovi Koordinacije informirali su članove Predsjedništva BiH o svom radu i trenutnom statusu boračke populacije. Izrazili su zahvalnost članovima PBiH na prijemu i na kontinuiranoj podršci koju pružaju boračkoj populaciji u rješavanju njihovih socijalno-statusnih pitanja.

Članovi Predsjedništva BiH pozdravili su saradnju Koordinacionog odbora i resornog ministarstva, te izrazili podršku radu boračkih udruženja. Pozdravili su jučerašnje usvajanje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji će omogućiti zagarantirana prava pripadnicima boračkih kategorija i njihovim porodicama.

Na sastanku je razgovarano i o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s jasnim zaključkom da su suverenitet i teritorijalni integritet BiH neupitni.

Članovi Predsjedništva BiH dali su podršku organiziranju manifestacija u BiH kojima se čuva sjećanje na one koji su dali živote za odbranu BiH.

Delegaciju Koordinacije činili su Sabahudn Ramić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca, Aljo Bošnjaković, predsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja, Almin Škrijelj, predsjednik Saveza porodica šehida i poginulih boraca, i Esad Delić, predsjednik Saveza RVI FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.