NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Šta dobivaju borci

Avaz.ba

18.7.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U novom izdanju „Dnevnog avaza“ pročitajte detaljnu analizu zakona na koji se čekalo od 2010. godine. Ko ima pravo na naknade, koliko je boraca obuhvaćeno zakonom, imaju li pravo na zdravstvenu zaštitu...

Donosimo i skandaloznu priču o stranačkom zapošljavanju. Saznajte koliko je radnika zaposlio Nedim Hrelja (DF), generalni direktor Javne ustanove „Apoteke Sarajevo“.

U rubrici „Pogledi“ donosimo razgovor s predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem. Pogledajte njegovo mišljenje o trenutnoj situaciji u stranci. Ko je to mislio da partiju može držati kao taoca?

U „Globusu“ čitajte o presudi narkobosu El Čapu. Saznajte koliku zatvorsku kaznu je dobio te koliku odštetu će morati platiti.

Rubrika „Teme“ donosi detaljno istraživanje u 520 gradova. Prijete li nam klimatske promjene? Pogledajte procjene porasta temperature do 2050. godine u Sarajevu, Banjoj Luci, Zagrebu, Beogradu, kao i u ostalim evropskim gradovima.

Donosimo i detalje sastanka iz Brisela o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini.

Na stranicama „Mozaika“ saznajte u koliko starim liftovima se voze stanovnici Zenice te gdje je kupljeno meso kojim se prije tri dana otrovala sedmeročlana porodica.

U „Crnoj hronici“ čitajte o hapšenju ubice vladara kruševačkog podzemlja Stefana Radulca, osumnjičenog za dvostruko ubistvo.

Rubrika „Sport“ donosi raspored igranja utakmica prve trećine domaćeg prvenstva. Saznajte koji nas derbi očekuje na samom otvaranju takmičenja. Prvi mečevi igraju se 20. i 21. jula. Donosimo i spisak igrača koji su došli odnosno napustili svoje klubove za vrijeme prijelaznog roka.

Pogledajte i šta je trener Zrinjskog Vukas tražio od svojih igrača uoči uzvratnog meča Lige Evrope protiv Akademije Pandev te.

Pročitajte i reakciju uprave rumunskog fudbalskog kluba Hermanstada na nepromišljeni potez Filipa Jazvića, koji je nokautirao sportskog direktora Razvana Zamfira. Šta na sve kaže Juliu Morešan, predsjednik kluba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.