REAKCIJA

Borenović: Dok sam ja predsjednik, PDP ostaje opozicija

Osuđuje način komuniciranja, neprimjerno ponašanje, uvrede i psovke Milorada Dodika

Branislav Borenović. Arhiv

Avaz.ba

19.7.2019

Dok sam ja predsjednik i dok su ovakve političke okolnosti, Partija demokratskog progresa ostaje opozicija i tu se završava svaka priča ili špekulacija o ovoj temi, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Dodao je da osuđuje ponašanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika tokom jučerašnjeg zasjedanja Narodne skupštine RS.

- Osuđujem način komuniciranja, neprimjereno ponašanje, uvrede i psovke člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, prema narodnim poslanicima, kako prema našim Jeleni Trivić i Drašku Stanivukoviću, tako i prema drugim opozicionim poslanicima. Potrebno je da se i međusobno poslanici uzdrže od bilo kakvih oblika prijetnji i govora mržnje, a posebno su fizičke prijetnje nedopustive - istakao je Borenović.

On je rekao da različiti pogledi i glasanje po pitanju potvrđivanja vitalnog nacionalnog interesa, iako nisu bili odlučujući za dvotrećinsku većinu, pokazuju unutarstranačku demokratiju u radu Kluba poslanika PDP-a i neće utjecati na daljnji opozicioni rad te stranke.

- PDP je partija koja daje slobodu mišljenja i javnog izražavanja stavova svim svojim članovima i zvaničnicima, za razliku od nekih drugih, diktatorskih stranaka - zaključio je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.