REAKCIJE

„Avazovu“ informaciju o Mevlidu Jašareviću prenijeli regionalni mediji

Ovaj nekadašnji pripadnik vehabijske zajednice u BiH nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu Zenica, a do sada je već odslužio skoro sedam godina robije

V. D. / Avaz.ba

20.7.2019

Naslovnica portala "Avaza" - Avaz
Avazovu informaciju prenijeli regionalni mediji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

„Avazova“ informacija do koje je došao naš novinar Miralem Aščić, da bi terorista Mevlid Jašarević za šest mjeseci mogao izaći na uvjetni otpust odjeknula je danas kao bomba širom regiona.

Ovu informaciju prenijeli su svi relevantni mediji u Srbiji i Hrvatskoj, čime je još jednom dokazano da je „Dnevni avaz“ najcitiraniji medij u regionu i da naše priče završavaju na naslovnicama svih portala.

Među prvima koji je prenio „Avazovu“ informaciju je portal Jutarnji.hr, zatim Blic, Mondo, Večernji list, Večernje novosti, Telegraf, 24 sata.hr, B92, ali i mediji u BiH - Nezavisne, Večernji, TV BN...

Jašarević je pravomoćno osuđen krajem 2012. na 15 godina zatvora zbog napada na Američku ambasadu u Sarajevu 28. oktobra 2011.

Jašarević je tog dana ispalio 105 metaka i teško ranio pripadnika policije Mirsada Velića, koji je radio na osiguranju ambasade.

Prvobitno je bio osuđen na 18 godina, ali mu je kasnije kazna preinačena.

Ovaj nekadašnji pripadnik vehabijske zajednice u BiH nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu Zenica, a do sada je već odslužio skoro sedam godina robije.

S odsluženih 7,5 godina, zakon mu garantira da može tražiti otpust, što će, kako nam je potvrđeno, uskoro i zahtijevati.

Kako smo i objavili, Jašarević više nema radikalne stavove zbog kojih je i napao Ambasadu SAD i ranio policajca.

Naš sagovornik tvrdi da obavlja vjerske dužnosti, ali da se više ne druži s pripadnicima vehabijske zajednice u BiH.

- Ima bradu, ali nije to velika, tzv. vehabijska kovrdžava brada. On se skroz povukao. Čita knjige i crta. Najvažnije je da je sačuvao brak i porodicu. Žena ga s djecom svaka dva mjeseca posjećuje u Zenici – kaže naš sagovornik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.