OSUĐEN NA 15 GODINA

Pogledajte čime se bavi terorista Mevlid Jašarević iza zidina zatvora u Zenici

Tako mu brže dani prolaze

E. T.
 • Mevlid Jašarević: Osuđen krajem 2012. godine na 15 godina zatvora zbog terorističkog napada na Američku ambasadu u Sarajevu

  Mevlid Jašarević: Osuđen krajem 2012. godine na 15 godina zatvora zbog terorističkog napada na Američku ambasadu u Sarajevu

  Foto: Avaz


Mevlid Jašarević, osuđen krajem 2012. godine na 15 godina zatvora zbog terorističkog napada na Američku ambasadu u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine, dane iza zidina zeničkog zatvora provodi slikajući. 

 • Crtež koji je Jašarević uradio u zatvoru

  Crtež koji je Jašarević uradio u zatvoru

  Foto: Avaz


"Avaz" je dobio fotografije jednog od Mevlidovih crteža kojeg je radio nekoliko mjeseci.

- Tako mu brže dani prolaze. Rekao mi je da, ukoliko je neka galerija zainteresirana da izloži njegove slike, nema problema da to i uradi - kazao je za "Avaz" Jašarevićev prijatelj, koji nam je i ustupio fotografije Mevlidovog crteža.

 • Crtež koji je Jašarević uradio u zatvoru

  Crtež koji je Jašarević uradio u zatvoru

  Foto: Avaz


Podsjetimo, Mevlid Jašarević je 28. oktobra 2011. godine ispalio 105 metaka i teško ranio pripadnika policije Mirsada Velića, koji je radio na osiguranju Ambasade. Prvobitno je bio osuđen na 18 godina, ali mu je kasnije kazna preinačena.  

 • Jašarević služi kaznu u zeničkom Zatvoru

  Jašarević služi kaznu u zeničkom Zatvoru

  Foto: Arhiv


Ovaj nekadašnji pripadnik vehabijske zajednice u BiH nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu Zenica, a do sada je odslužio oko osam godina robije.

Više o temi Mevlid Jašarević

EKSKLUZIVNO
140 godina robije zbog terorizma!
NA VRH

Podijeli članak na