RJEŠENJA Nakon pravomoćne oslobađajuće presude Suda BiH

Bakir Dautbašić dobio 30.854 KM odštete

Dautbašić je bio suoptužen u predmetu „Fahrudin Radončić i drugi“ zbog navodnog utjecaja na svjedoke, ali ih je Sud oslobodio svih navoda iz optužbe

M. Aš.

Dautbašić: Prošao torturu

Foto: Arhiv


I Bakir Dautbašić, koji je bio suoptužen u predmetu „Fahrudin Radončić i drugi“ zbog navodnog utjecaja na svjedoke, nakon pravomoćne oslobađajuće presude, dobio je 30.854 KM odštete. Toliko su u njegovom slučaju iznosili troškovi krivičnog postupka.

Dautbašić je ova sredstva dobio na osnovu rješenja Suda BiH, a zahtjev za isplatu troškova krivičnog postupka uputio je putem svoje advokatice Tatjane Savić.

On nam je danas potvrdio da je dobio rješenje Suda BiH o isplati troškova krivičnog postupka.

- Ništa ne može nadoknaditi sav stres i ono kroz šta smo prošli u tom periodu, kao i svu onu bjesomučnu medijsku harangu koja je protiv nas bila organizirana. Oštećeno zdravlje se ne može ni čim platiti, kao ni sramota kojoj smo bili izloženi od tužilaca koji su disciplinski kažnjavani ili su na optuženičkim klupama. Samo želim da se ovakva nepravda više nikad nikome ne desi – rekao nam je Dautbašić.

Ranije su rješenje o isplati troškova dobili Radončić i suoptužena Bilsena Šahman.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić dobio je rješenje da mu se iz budžeta BiH ima isplatiti 24.025,95 KM, a Šahman 26.500 KM.

Nakon ovoga, očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju i troškove za ležanje u pritvoru i nanesene duševne boli.

NA VRH

Podijeli članak na