PREPORUKA VOZAČIMA

Koristiti granični prijelaz Zvirići, koji zjapi prazan

GP Doljani za vikend: Duža čekanja. Arhiv

Piše: M. Sm.

24.7.2019

Nakon minulog vikenda, koji je donio prvi val višesatnih čekanja na graničnim prijelazima, veliki su zastoji zabilježeni i jučer, pogotovo na jugu i na sjeveru naše zemlje.  

Tri sata

Iz Granične policije (GP) BiH preporučuju građanima da se prije namjeravanog putovanja informiraju o stanju prometa na graničnim prijelazima i da koriste najbliže ili susjedne granične prijelaze s manjom frekvencijom.

Sanela Dujković, portparol Granične policije BiH, podsjetila je na to da je koncem maja donesena odluka o privremenom međunarodnom saobraćaju putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj.

Kada je riječ o jugu naše zemlje, uz Doljane, jedan od najfrekventnijih graničnih prijelaza, građani se sve češće odlučuju za alternativni Gabela Polje, koji je posljednjih dana prilično opterećen i gdje su zabilježena čekanja i do tri sata.

Također, čekanja duža od pola sata zabilježena su i na GP Bijača. Stoga, građanima koji planiraju putovati na Hrvatsko primorje preko juga naše zemlje, svakako se preporučuju i drugi alternativni prijelazi.

Iako je riječ o manje poznatim rutama, to su Crveni Grm, Orahovlje i Zvirići. Pogotovo GP Zvirići, koji je prekategoriziran u granični prijelaz za međunarodni promet, zna veoma mali broj ljudi i, praktično, cijele sezone zjapi prazan.

Vid i Prud

Ovaj prijelaz nalazi se u blizini GP Bijača, ali nakon prelaska granice doći ćete u naselja Vid i Prud u metkovičkoj općini. Uz ovaj prijelaz, preporuka je i Crveni Grm.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.