LIČNOST SEDMICE

Karakter u dobrim i lošim situacijama

Njegov dolazak iz Nanta iznenadio samo one koji ne znaju za principe bh. trenera

Vahid Halilhodžić. Arhiv

Piše: N. D.

4.8.2019

Kada mu je Zdravko Mamić, tada vlasnik svega i svačega u Dinamu, htio ući u svlačionicu, dobio je zabranu. Posljedica je bila odlazak iz hrvatskog kluba, ali takvu cijenu je Vahid Halilhodžić uvijek bio spreman platiti, kako bi se držao svojih principa.  

 Bez utjecaja

On je istovremeno hladni vladar svlačionice i emotivni 67-godišnjak koji će pustiti suzu tokom utakmice na oproštaju od preminulog igrača Emilijana Sale. I mnogi će taj kontrast nazvati dobitnom kombinacijom.

Ne priznaje bilo kakve utjecaje na ono što radi, poštuje sebe do najvećih visina, a igrači kažu da je spreman saslušati i shvatiti ih kada imaju problema.

Ovih dana Nant, kojeg vodi Halilhodžić, ima problema. Neko se dosjetio da treneru poput Vahe u ekipu dovede igrače koji nisu po njegovom izboru. Jedini je problem što to kod ovog bh. trenera ne prolazi, pa će francuski klub morati potražiti zamjenu. Mnogi bi zarad novca „podvili rep“, Halilhodžić to, jednostavno, ne radi.

Dizao glas 

Voljeli ga ili ne, gdje god je bio, svi su se na kraju složili: Vahid Halilhodžić je karakter, kojeg teško bilo šta može poljuljati. Pokazivao je to Jablaničanin i kada je dizao glas zbog onoga što se događalo njegovom Mostaru, tu je uvijek i za Velež, a dokazuje to ponovo i danas kao trener. 

Nant, klub u kojem je nekada igrao, postaje prošlost. Već u narednim danima sjest će na klupu reprezentacije Maroka i ponovo iznova biti ono što jeste.

 Jedan od najvećih bh. trenera 

Rođen je u Jablanici 1952. godine, a nakon što je postao legenda Veleža, svoj fudbalski put nastavio je u Nantu i PSG-u.

Kao trener ima još bogatiju karijeru – Velež, Baevi, Kazablanka, Lil, Ren, PSG, Trabzonspor, Itihad, reprezentacije Obale Slonovače, Alžira, Japana, Dinamo, Nant... Halilhodžić je u svim sredinama gdje je radio ostavio trag i definitivno je jedan do najvećih bh. trenera.

Najbolji dokaz – ponuda i posla uvijek ima.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.