LIJEPA PRIČA

Djevojka iz Gradačca izgubila pasoš u Oslu, pomogao joj naš ambasador Makarević

Nejla Ibraković sa ambasadorom Makarevićem. Facebook

Piše: Al. Ti.

6.8.2019

Prava drama odvijala se danas u životu mlade djevojke Nejle Ibraković iz Gradačca. Ona je ispred Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini prisustvovala seminaru "SAME Summer Academy u Lubeku" u Njemačkoj, da bi kasnije imala let za Oslo, a potom i za Sarajevo. 

Šok je doživjela kada je sletjela na aerodrom u Oslu i shvatila da je izgubila pasoš. Očajna i uplašena potražila je pomoć u Ambasadi BiH u Oslu. Kako je kazala za "Avaz" bio je ovo najčudniji dan u njenom životu.

- Proteklih 10 dana bila sam u Njemačkoj i prisustvovala sam seminaru. Nakon toga sam imala let iz Hamburga za Oslo, da bi kasnije trebala ići za Sarajevo. Problem je nastao kada sam sletjela u Oslo i shvatila da nema mog pasoša - kaže nam Ibraković.

Nejla Ibraković sa ambasadorom Makarevićem. Facebook

U potpunom metežu i strahu, obzirom da je u stranoj zemlji, te da nije znala šta da radi, obratila se za pomoć Ambasadi BiH u Oslu.

- Otišla sam u Ambasadu, gdje me primio nepoznati gospodin. Njemu sam se izjadala, kazala mu sve šta se desilo. On me strpljivo saslušao i naposljetku kazao da je on ambasador naše zemlje u Norveškoj Nedim Makarević. Nisam mogla vjerovati da me upravo ambasador saslušao - kaže nam Ibraković.

Dodala je da joj je ambasador Makarević pomogao u svakom aspektu, te mu se još jednom zahvalila.

Ambasador Nedim Makarević nam je kazao da je samo radio svoj posao i da mu je zadovoljstvo što je mogao pomoći.

- Ona je bila potresena i uplašena kada sam je vidio ispred Ambasade. Imala je sreće da su je pustili sa aerodroma da ide u grad, jer su je mogli zadržati na aerodromu. Maksimalno smo se posvetili i pomogli djevojci da dobije putni list i sve papire, tako da je ona bukirala svoj let za Sarajevo koji je na rasporedu sutra - kazao nam je Makarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.