SARAJEVO

Ranko Debevec primio u oproštajnu posjetu Brusa Bertona

Predsjednik Suda zahvalio ambasadoru Bertonu za njegov angažman u Bosni i Hercegovini poželjevši mu uspjeh u daljnjem radu i karijeri

Debevec i Berton. Avaz

M.Aš. / Avaz.ba

15.8.2019

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadora Brusa Bertona (Bruce), s kojim je razgovarao o projektima i aktivnostima koje Misija OSCE-a u BiH realizira sa Sudom BiH i pravosudnim institucijama s ciljem jačanja vladavine prava.

Tokom sastanka predsjednik Debevec je izrazio zahvalnost ambasadoru Bertonu za značajan doprinos uspješnoj saradnji na personalnom i institucionalnom nivou, te naglasio da će Sud BiH nastaviti pružati potpunu podršku OSCE-ovom projektu praćenja rada na predmetima ratnih zločina. Predsjednik Debevec je, također, naglasio važnost snažne i postojane podrške koju Misija OSCE-a u BiH pruža pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Ambasador Berton je zahvalio na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj veoma dobroj i profesionalnoj saradnji tokom realizacije projektnih aktivnosti te naglasio ključnu ulogu Suda u provođenju pravde. 

Berton i predsjednik Debevec su se saglasili da ključna pitanja sudijskog statusa i nezavisnosti trebaju biti adekvatno uređena zakonom.

Predsjednik Debevec je zahvalio ambasadoru Bertonu za njegov angažman u Bosni i Hercegovini poželjevši mu uspjeh u daljnjem radu i karijeri.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.