IZVRŠENA PROVJERA

CIKBiH: Zoran Tegeltija ispunjava sve uvjete za mandatara Vijeća ministara BiH

Zoran Tegeltija, CIK BiH. Arhiv

Sl. M. / Avaz.ba

22.8.2019

Centralna izborna komisija (CIKBiH) izvršila je provjeru Zorana Tegeltije kao kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i zaključila da on ispunjava sve zakonom imenovane propise za obnašanje ove funkcije.

Postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u skladu sa i na osnovu ovlaštenja iz člana 10b. i 10c. Zakona o Vijeću ministara BiH utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Centralna izborna komisija BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Centralna izborna komisija BiH će u slučaju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata postupiti u skladu s odredbama člana 1.10. Izbornog zakona BiH, navodi se iz CIKBiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.