SARAJEVO

Predviđeno i takmičenje tata u presvlačenju beba

Manifestaciju je organiziralo Udruženje „Majka i dijete - Bombon“ – Institut za majku, u saradnji s Općinom Centar i Centrom za kulturu i mlade

Ajnadžić otvorio manifestaciju. Fena

Fena

24.8.2019

U parku Hastahana u sarajevskom naselju Marindvor otvoren je „Dan za porodicu“, u okviru kojeg će danas posjetioci imati priliku da uživaju u raznovrsnim zabavnim, sportsko-rekreativnim, umjetničkim i edukativnim sadržajima.

Manifestaciju je organiziralo Udruženje „Majka i dijete - Bombon“ – Institut za majku, u saradnji s Općinom Centar i Centrom za kulturu i mlade, kako bi osnažili imidž porodice, kao najstarije institucije na svijetu.

Manifestaciju „Dan za porodicu“ zvanično je otvorio načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, koji je istakao punu podršku općinske administracije ovakvim programima te organizacijama i institucijama koje ih provode.

- Ova lokalna zajednica veoma je ponosna na jedan projekt koji smo radili u saradnji s partnerima i zadovoljni smo da smo u prošloj godini pomogli majkama i očevima da putem podrške vještačke oplodnje dobiju 13 beba na području ove  općine. Nastavit ćemo s tim i mislim da je to dobar i koristan projekt – kazao je Ajnadžić.  

Direktorica Instituta za majku i dijete Belma Šoljanin i predsjednica Udruženja "Bombon" Alma Hodžić-Badić kazale su da im je ova manifestacija jedan od najdražih projekata.

- Nastavljamo jačati bh. porodicu i danas iz Sarajeva ide poruka cijeloj Evropi i svijetu da je porodica zakon – kazala je Hodžić-Badić.

Kroz edukativno-zabavni program: puzijadu i takmičenje tata u presvlačenju beba, koncert, maskote, radionice o prevenciji postpartalne depresije organizatori i članovi porodice će cijelom svijetu poslati poruku o važnosti očuvanja porodice, njenoj ulozi i jačanju u društvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.