DOGOVORI

Zajednički nastup SDA, SBB-a, DF-a i SBiH u Srebrenici: Političke procese trebaju da vode političke stranke

Održavanjem ovog sastanka potvrđena je opredjeljenost političkih stranaka o zajedničkom nastupu na Lokalnim izborima 2020. godine

Srebrenica: Zajednički nastup dobra priprema za sljedeće lokalne izbore. Avaz

Piše: D. B. / Avaz.ba

25.8.2019

U Srebrenici je danas održan radno-konsultivni sastanak četiri probosanske stranke SDA, DF, SBB i Stranke za BiH. Osim predsjednika općinskih organizacija, prisustvovali su i potpredsjednici stranaka na nivou centrala, Edin Ramić (SDA), Amir Kulagić (DF), Admir Čavka (SBB) i Adib Đozić (SzBiH).  

Održavanjem ovog sastanka potvrđena je opredjeljenost političkih stranaka o zajedničkom nastupu na Lokalnim izborima 2020. godine. 

- Političke procese trebaju da vode političke stranke, te se pozivaju svi relevantni politički subjekti da se pridruže zajedničkom nastupu na postojećim izborima - navode u saopćenju. 

Potpredsjednici stranaka prisustvovali sastanku. Avaz

Potpredsjednik SBB-a Admir Čavka kazao je za "Avaz" da je sastanak održan kako bi se organizirale probosanske stranke za zajedničko djelovanje u Srebrenici, gradu u kojem je počinjen genocid nad Bošnjacima.

- Dogovorili smo da ćemo na izborima i u političkom životu nastupiti zajedno kao i svaki put do sada. Naglašavam da je SBB na čelu s Fahrudinom Radončićem svaki put do sada podržao svako probosansko okupljanje u Srebrenici, tako i ovoga puta. Mislim da je krajnje vrijeme da se krene u pripreme za slijedeće lokalne izbore. Ovo je dobra priča i treba je u budućnosti nadograđivati - rekao je Čavka. 

Čavka: Dobra priča koju treba nadograđivati. Avaz

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.