TURIZAM

Na Jahorini ostvareno 20.000 ljetnih vožnji

Ljubica Mikić, osmogodišnja djevojčica iz Niša, dobila bicikl

Ljubica Mikić dobila biciklo. OC "Jahorina"

Avaz.ba

30.8.2019

Danas je na Jahorini svečano uručena nagrada za, prvi put u istoriji, ostvarenu 20.000 ljetnu vožnju. Nagradno bicikl je osvojila Ljubica Mikić, osmogodišnja djevojčica iz Niša, koja nije krila oduševljnje ovim poklonom.

Povodom toga izvršni direktor Olimpijskog centra Jahorina Iva Ivkić je rekla: 

" Danas je jako bitan dan za Olimpijski centar Jahorina, dodjelili smo nagradu za 20.000 ljetni prolaz što se na Jahorini dešava prvi put u istoriji. Samo ovaj parametar govori o ogromnom potencijalu Jahorine za ljetni turizam. Činjenica je da od otvaranja najdužeg u regionu, boba na šinama, interesovanje za Jahorinom naglo poraslo, za šta nam je posebno drago. Već sada mogu da najavim da za sljedeće ljeto planiramo izgradnju još tri ovakve adrenalinske atrakcije prilagođene djeci i odraslima koje će doprinijeti jednako dobroj posjećenosti naše planine 365 dana u godini. Mislim da je vožnja bobom dugačkim 2.500 metara i jednim od 10 najdužih u Evropi zaista jedinstven način da doživite Jahorinu u ljetnjem periodu. Jahorinski bob je jedan od najdužih ove vrste u Evropi, ali je među prva tri kada pričamo o brzini i dozi adrenalina koju dobijate prilikom vožnje. Iskoristila bih priliku da pozovem sve koji nisu bili kod nas da isprobaju novi sadržaj i uživaju u vožnji koja dostiže do 40 km/h i prolazi najljepšim djelovima Jahorine. Do sada smo ostvarili promet od preko 150.000 KM što je povećanje u odnosu na prošlo ljeto za više 135 odsto, premašili smo čak i rezultat cijele ljetnje sezone 2016 za 430% a zabilježeno je povećanje broja ljetnih vožnji za čak 350%.“ 

Jahorina je zasigurno postala epicentar dešavanja u regionu zahvaljujući planinskom bobu ali i bogatoj ponudi i zanimljivim događajima koji su zastupljeni tokom cijele godine.

„Razlog više da nas posjetite su i zanimljiva dešavanja koja nas očekuju u narednom periodu.

Prvo na redu je druženje „Sasvim blisko sa poznatima“, koje će se održati u hotelu Vučko u nedelju 1. septembra sa početkom u 13 časova, kada ćemo ugostiti i uživati u razgovoru sa Savom Miloševićem, Vesnom Dedić i Sanjom Marinković. Zatim, 15. septembra, slijedi besplatna vožnja šestosjedom za sve one koji na svojim telefonima imaju instaliranu aplikaciju Olimpijskog centra Jahorina, nakon toga 20. septembra organizujemo veliku Akciju pošumljavanja planine dok ćemo 7 dana nakon toga u saradnji sa Unijom studenata organizovati i veliku Akciju čišćenja Jahorine. Sigurna sam da će naredni dani na Jahorini biti posebno zanimljivi za sve, meteorolozi su najavili lijepo vrijeme koje upotpunjuje užitak u svim našim ljetnim sadržajima. Čestitam još jednom (ime dobitnika) na 20.000 prolazu i ostvarenoj nagradi, nadam se da će mu/joj ovo bicikl koristiti za održavanje sportskog duha i zdravih životnih navika ali i osvajanje jahorinskih biciklističih staza“, dodala je Ivkić.

Iako ljetna sezona na Jahorini još uvijek traje, uveliko su u toku i pripreme za zimu, te su iz Olimpijskog centra Jahorina istakli da predprodaja ski karata sa popustom od 20% na sve karte kreće u ponedeljak 30. oktobra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.