EKSKLUZIV

Zvjezdan Misimović iz Minhena za "Dnevni avaz": Još sam u šoku... Vjerujemo u Spahu, bit će on dobro

S obzirom na to da se radi o sportisti koji se cijeli život borio i po prirodi je borben, vjerujem u najbolje, rekao je popularni Miske

Misimović: Velika podrška Spahiću. Avaz

Piše: G. Šumar / Avaz.ba

1.9.2019

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić (39) uspješno se oporavlja na Odjelu intenzivne njege Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nakon teške saobraćajne nesreće kod Gacka koja se dogodila u noći između četvrtka i petka. 

- Emir Spahić je stabilno, a tako je proveo i noć u Intenzivnoj njezi. Ima problem s probijenim plućima i karlicom.

U narednih dan-dva ljekarski konzilij će donijeti konačnu odluku hoće li biti operiran ili će se ići samo na konzervativnu terapiju – kazao je izvor "Avaza" iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Probijena pluća su kvalitetno sanirana drenom.

- Što se tiče pluća, tu se stavi dren i to bude dobro. Dilema je sada samo u vezi s karlicom, koja je prelomljena na dva-tri mjesta, hoće li morati biti operirana. U svakom slučaju, konačna odluka će biti donesena konzilijarno u ponedjeljak (sutra, op. a). Inače, sada ga samo držimo u dobrom stanju - kazano nam je u KCUS-u.

Poruke podrške

Vijest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je povrijeđen nekadašnji kapiten našeg državnog tima velikom brzinom obišla je cijelu Evropu, tako da su poruke podrške i jučer stizale iz svih dijelova Starog kontinenta. 

- Sve nas je pogodila vijest o Spahinoj saobraćajnoj nesreći - kaže za "Dnevni avaz" Zvjezdan Misimović, nekadašnji Spahićev saigrač u našoj reprezentaciji, a trenutno savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Popularni Miske dodaje da ga je vijest o Spahićevoj nesreći zatekla u Njemačkoj.

- S obzirom na to da sam kod kuće u Minhenu, non-stop sam na vezi s predsjednikom Saveza (Elvedin Begić, op. a.), koji mi javlja novosti iz Kliničkog centra. Normalno, svi smo šokirani.

Kada sagledam sve okolnosti saobraćajne nesreće kod Gacka, te transporta, prvo u Trebinje, a potom i Sarajevo, ako tako mogu reći, sretni smo što zdravstveni bilten nije gori. Nadam se da će se Spaha brzo oporaviti - kaže Misimović.

Doktori ipak najavljuju dugotrajan oporavak, posebno zbog višestrukog prijeloma karlice.

- Naravno, nisu to bezveze povrede, ali svi znamo da je on dosta jak i vjerujem da će se uspješno oporaviti. Vjerujem da će na kraju rehabilitacijskog procesa sve biti uredu, bez obzira koliko on trajao. Uvjeren sam u to - naglašava Misimović, koji je Spahićev veliki prijatelj.

Misimović: Igrao sa Spahićem i bio brojne bitke. Avaz

Dobri ljudi

Misimović ističe da ga je teško pogodila vijest o nesreći.

- Kad sam čuo tu vijest, šokirao sam se, jer ko može računati na tako nešto. Dođe iznenada, tako da smo svi mi koji smo bliski sa njim još u šoku. Međutim, s obzirom na to da se radi o sportisti koji se cijeli život borio i po prirodi je borben, vjerujem da će sve biti dobro.

Također, oko sebe ima dobre ljude, prvenstveno mislim na njegovu familiju, tako da mora biti dobro - optimista je Misimović.

Bivši kapiten reprezentacije BiH je i kao fudbaler bio veliki borac, fajter.

- Upravo zbog toga sam uvjeren da će sve biti uredu. Nikad nije odustajao pred iskušenjem, što ga je krasilo cijelu karijeru - rekao je Misimović.  

Ibišević, Spahić, Misimović na oproštaju u Zenici. Avaz

Sada smo pod pritiskom

Misimović u utorak dolazi u naš glavni grad, kada će posjetiti Spahića na KCUS-u. Dva dana kasnije bit će uz naš državni tim na zeničkom Bilinom polju u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. protiv Lihtenštajna. Potom slijedi gostovanje Armeniji.

- Idem i u Jerevan. Vjerujem da u predstojećim utakmicama možemo popraviti bodovni saldo. Međutim, sad smo pod pritiskom, nemamo više pravo na kiks.

Bit će neizvjesno, da ne kažem gusto, do kraja kvalifikacija. Italija se malo odvojila, a svi ostali, Finska, Armenija, Grčka i mi, još smo u ozbiljnoj igri - analizira Misimović.

Zajednički oproštaj u Zenici

Misimović i Spahić te Vedad Ibišević zajedno su se oprostili od reprezentativnog dresa "Zmajeva".  

- Naravno, pamtim sve, a posebno tu utakmicu u Zenici, 28. maja 2018. BiH - Crna Gora 0:0 - rekao je Misimović.

Misimović i Spahić: Detalj iz utakmice. Avaz

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.