NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Na prevaru ga odveli u Siriju

Saznajemo kad će biti održano pripremno ročište po tužbi bh. entiteta Republika Srpska protiv Federacije BiH

Piše: Avaz.ba

18.9.2019

Naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje šokantnu ispovijest Nađe Čurt, sestre 23-godišnjeg Armina Abdulaha Čurta iz Sarajeva, koji se prije pet godina u Siriji pridružio teroristima Islamske države (ISIL).

Saznajemo kad će biti održano pripremno ročište po tužbi bh. entiteta Republika Srpska protiv Federacije BiH, podnesenoj zbog duga po osnovu raspodjele prihoda od indirektnih poreza.

Gradska deponija u Smiljevićima zadaje veliku glavobolju stanovnicima mjesne zajednice Zabrđe i okolnih naselja u Sarajevu. Mještani su najavili i za sljedeću sedmicu blokadu ove deponije.  

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u razgovoru za „Dnevni avaz“ otvoreno je govorio o svojim stavovima, izborima, unutarstranačkim rascjepima, vlasti...

Na stranama Globusa bavimo se presudom zbog objave na Twitteru, koja je u Zagrebu izazvala žestoke reakcije javnosti.

Saznajte zbog čega je firmi „Sarajevoputevi“ dato negativno mišljenje za rad u prošloj godini, Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Nakon pisanja “Dnevnog avaza” da je odlukom direktora Kemala Efendića Dom za stara lica Zenica izgubio tri i po tone kurbanskog mesa, koje je neadekvatno zbrinuto, saznajte šta je Uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) jučer radila u toj javnoj ustanovi.

Bavili smo se i problemima djece s poteškoćama u razvoju u Kantonu Sarajevo, a istraživali smo i je li moguće novo poskupljenje goriva u BiH.

Na stranama Crne hronike donosimo priču o pljački automobila turskih oznaka, a koja se desila u starom dijelu Sarajeva. Također, donosimo i sve detalje spektakularne akcije tuzlanskih istražitelja.

Pjevačica Ilda Šaulić, kćerka legendarnog Šabana Šaulića, govorila je iz Beograda za „Avaz“.

Na stranama Sporta bavili smo se nedoumicama hoće li prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo napustiti Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”.

Počela je nova sezona elitnog klupskog fudbalskog takmičenja. Na terene će večeras istrčati ekipe iz grupa A, B, C i D, koje će se, osim za prestiž, boriti i za bogate premije u Ligi prvaka. Donosimo sve detalje nove sezone.

Danko Delibašić govori o Kinđetovom memorijalu, ali i o sarajevskom klubu Bosna.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ možete pročitati i šta smo vam pripremili u novom prilogu „Porodica i zdravlje“.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.